Sos sardynkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sardynkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną, rozdrobnionymi sardynkami i drobno pokrojoną pietruszką. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej