Sos huzarski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

80 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz orzechy, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem, orzechami i likierem.

Krok 3

Śmietankę zagotuj z drobno pokrojoną wanilią.

Krok 4

Następnie przecedź i powoli wlej do przygotowanej masy.

Krok 5

Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.

Krok 6

wszystko delikatnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej