Kasza gryczana z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z sosem pieczarkowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.

Krok 2

Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.

Krok 3

Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.

Krok 4

Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej