
Składniki
2 szklanki
6 sztuk
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy.
Krok 2
Do cebuli dodać pokrojone w plasterki, obrane wcześniej pieczarki. Przesmażyć całość razem kilka minut, aż pieczarki się zarumienią, a następnie dodać śmietankę.
Krok 3
Dodać rozkruszoną kostkę bulionową i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 4
Doprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Krok 5
Gotowym sosem polać kaszę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej