Kwaskowaty sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos porzeczkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.

Krok 3

przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.

Krok 4

Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej