Sos krakowski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos krakowski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.

Krok 2

Rzodkiewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Rzodkiewkę połącz z cebulą, majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw pieprzem oraz solą i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos krakowski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z jarmużem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej