Sos ze świeżych zielonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych zielonek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zielonki oraz cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej masło* i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj zielonki i smaż.

Krok 3

Całość podsyp mąką, lekko zasmaż, podlej rosołem i zagotuj.

Krok 4

Po zdjęciu z ognia dodaj śmietanę, koperek i dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych zielonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej