Sos szczypiorkowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szczypiorkowy ze śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

null

null

null

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 2

Żółtko utrzyj z musztardą, a potem ciągle mieszając stopniowo dodawaj śmietanę.

Krok 3

Dopraw i wymieszaj ze szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczypiorkowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej