Sos andaluzyjski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos andaluzyjski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę zmiel, a następnie połącz z majonezem.

Krok 2

Dodaj wino, koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Posiekaj pietruszkę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos andaluzyjski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej