Pikantny meksykański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny meksykański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z obranym czosnkiem i oczyszczoną papryką.

Krok 2

Zeszklij składniki na rozgrzanym tłuszczu i dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki razem z zalewą.

Krok 3

Duś na małym ogniu do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos stanie się gęsty.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

Krok 5

Pikantny meksykański sos podawaj do mięs lub ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej