Sos szczawiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szczawiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

3 łyżki

null

100 gramów

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szczawiu umyj i posiekaj.

Krok 2

Twaróg, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz miód zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj ze szczawiem, schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej