Sos „Tołstoj” II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tołstoj” II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

1 pęczek

null

20 gramów

1 szklanka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój i usmaż.

Krok 2

Szynkę zmiel, a następnie połącz z majonezem, śmietaną, pieczarkami, kawiorem.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Babka pomarańczowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej