Sos czosnkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, sparz, odsącz i podsmaż na maśle* wraz z cukrem.

Krok 2

Czosnek połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 3

Dopraw solą i dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej