Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

11

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj 0,5 lt wody, dodaj marchewkę, pietruszkę, selera i Rosół z kury Knorr. Ugotuj warzywa w bulionie Knorr.

Krok 2

Ugotowane warzywa zetrzyj na tarce i pozostaw w płynie.

Krok 3

Wymieszaj żółtko z mąką i odrobiną rosołu Knorr. Dodaj do reszty bulionu. Podgrzej.

Krok 4

Dodaj rodzynki, masło cukier i sok z cytryny do smaku. Zazwyczaj dobrze smakuje jeśli doda się sok z całej cytryny.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej