Pikantne guacamole z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne guacamole z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę przeciśnij przez praskę i odmierz 2 łyżki.

Krok 2

Przełóż do miski i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 2 limonek, odstaw na ok. 1 godzinę. Odcedź, sok wylej.

Krok 3

Awokado obierz ze skórek i usuń pestki.

Krok 4

Papryczki chili oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj z sokiem z pozostałych limonek, odrobiną soli i pokrojonym w kawałki awokado.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie uzyskaną masę razem z cebulą, posiekaną kolendrą i pokrojonym w kostkę owocem mango.

Krok 6

Dopraw do smaku na ostro i przełóż do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej