
Składniki
0.5 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
10 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę przeciśnij przez praskę i odmierz 2 łyżki.
Krok 2
Przełóż do miski i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 2 limonek, odstaw na ok. 1 godzinę. Odcedź, sok wylej.
Krok 3
Awokado obierz ze skórek i usuń pestki.
Krok 4
Papryczki chili oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj z sokiem z pozostałych limonek, odrobiną soli i pokrojonym w kawałki awokado.
Krok 5
Wymieszaj delikatnie uzyskaną masę razem z cebulą, posiekaną kolendrą i pokrojonym w kostkę owocem mango.
Krok 6
Dopraw do smaku na ostro i przełóż do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej