Sos rybny z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rybny z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze odsącz tuńczyka z sosu własnego.

Krok 2

Czosnek drobno pokrój i dodaj do tuńczyka. Dopraw ziołami, sokiem z cytryny, pieprzem i skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 3

Miksuj dolewając trochę wina i śmietany tak długo, aż sos nabierze pożądanej przez Ciebie konsystencji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rybny z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej