
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
2 dekagramy
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Gotuj, aż dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Sardynki rozetrzyj.

Krok 3
Opłucz kapary z zalewy. Pokrój ogórki w kostkę. Do sardynek dodaj ogórki oraz opłukane kapary i ketchup.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki. Sos z korniszonów podawaj do jaj i ryb.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos z korniszonów
Korniszony dodasz nie tylko do sałatki – ich wyrazisty smak będzie świetnie komponował się z pomidorowym sosem. Aby go przyrządzić, będziesz potrzebować błyskawicznego sosu pomidorowego w proszku, który po wymieszaniu z wodą i zagotowaniu nabierze gęstej konsystencji. Sardynki z puszki – w sosie własnym lub oleju – rozetrzyj za pomocą widelca, by powstała jednolita masa. Smak potrawy wzbogacą także kwaskowate kapary, odsączone z zalewy i opłukane pod bieżącą wodą. Korniszony pokrój w drobną kostkę i dodaj je do rozgniecionych sardynek – razem z kaparami oraz łagodnym ketchupem. Jeśli preferujesz bardziej pikantne potrawy, ten ostatni zamień na ostry. Za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Podawaj go na ciepło lub w wersji schłodzonej jako dodatek do pieczonych, smażonych i wędzonych ryb. Wykorzystasz go także jako dressing do ugotowanych na twardo jajek. Stworzysz smaczną przekąskę, jeśli całość posypiesz posiekanym koperkiem. Do jakich dań podasz sos z korniszonów? Podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.