Sos austriacki I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos austriacki I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

null

null

50 mililitrów

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno pokrój i usmaż.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, śmietaną i winem.

Krok 3

Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos austriacki I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej