Sos pieczarkowy z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

150 mililitrów

2 sztuki

40 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.

Krok 2

Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.

Krok 3

Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej