
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
150 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski. Wymieszaj kawałki mięsa z Przyprawą do gyrosa Knorr i oliwą.

Krok 2
Pokrój w cienkie plastry cebulę i pomidory. Pokrój w plastry ogórki.

Krok 3
Przesmaż lub zgrilluj mięso na złoto. Podgrzej chlebki pita na grillu lub w tosterze.

Krok 4
Posiekaj miętę i czosnek.Wymieszaj jogurt z miętą i czosnkiem.

Krok 5
Wypełnij pity kawałkami mięsa, warzywami i sałatą. Podawaj z sosem jogurtowym.


Dobra rada:
Do sosu jogurtowego możesz również zetrzyj ogórka a zamiast mięty dodać świeżej bazylii Iub koperku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczakiem gyros z warzywami i miętowym jogurtem.