Gyros z cebulą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z cebulą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokroić w cienkie plastry, cebulę w półplasterki. Przełożyć do miski. Marynatę z fix-u Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr rozrobić z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Wymieszać z mięsem i cebulą. Zostawić na 5 minut.

Krok 2

Sos paprykowo-ziołowy Knorr (II część fix-u) wymieszać z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Smażyć karkówkę z cebulą wymieszaną z marynatą przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia dodać czarne oliwki.

Krok 4

Podawać z chlebkiem pita lub pszenną bułką oraz lekką sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z cebulą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej