
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
30 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w cienkie paski. Wlać olej, dodać zawartość większej torebki , wymieszać.
Krok 2
Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę, czosnek posiekać. Rozgrzać patelnię, dodać mięso z marynatą, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i paprykę. Smażyć razem kilka minut cały czas mieszając.
Krok 3
Tortillę podgrzać z obu stron na suchej patelni. Na każdy placek położyć cześć nadzienia gyrosa, zawinąć. Podawać z sosem zrobionym z połączenia zawartości małej saszetki z majonezem i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej