
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
750 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tzazziki: Obrać ogórka ze skóry i zetrzeć go na tarce na dużych oczkach. Odsączyć wodę ze startych ogórków.
Krok 2
Dodać do ogórków jogurt grecki wymieszany z przyprawą Tzatziki . Dobrze wymieszać.
Krok 3
Następnie zetrzyj 2 ząbki czosnku i dodaj posiekany koperek. Wszystko jeszcze raz wymieszaj i pozostaw na 10 min. aby przeszło smakiem.
Krok 4
Gyros: Filet umyj i pokrój w kosteczkę. Wymieszaj całość z przyprawą gyros. Odstaw do lodówki na 10 min.
Krok 5
W tym czasie pokrój w kosteczkę cebulę i 1 ząbek czossnku. Po 10 minutach rozgrzej patelnie i wrzuć mięso. Podsmażaj aż będzie kruche.
Krok 6
W między czasie wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już usmażymy mięsko wszystko podajewmy z frytkami. Pycha!!! Na romantyczne kolacje ;-)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej