
Składniki
750 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowany wcześniej bigos wrzucamy do blendera i mielemy do czasu aż bigos przekształci nam się w masę o konsystencji musu. Pamiętajmy aby koniecznie powyjmować z niego kostki, ziela angielskie itp. Zostawiamy kiełbaskę!
Krok 2
Do zblendowanego bigosu dodajemy majonez.
Krok 3
Wsypujemy resztę przypraw.
Krok 4
Mieszamy 10 minut.
Krok 5
Sos odstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Krok 6
Dos idealnie komponuje się z hamburgerami, hot-dogami i innymi fast-food'ami nadając im niesamowity Polski smak! Nawet znana nam wszystkim polska sałtka wielowarzywna smakuje z naszym sosem jeszcze bardziej narodowo! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej