
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Rozbij liście trawy cytrynowej i posiekaj na cienkie plasterki.
Krok 2
Cebulę pokrój w ćwiartki, papryki i pomidory pokrój w połówki.
Krok 3
W żaroodpornym naczyniu ułóż połówki pomidorów, kawałki papryki i cebuli, liście limonki kaffir, całe ząbki czosnku, papryczkę chilli i tymianek.
Krok 4
Zalej warzywa oliwą, dopraw szczyptą cukru i piecz przez 45 minut.
Krok 5
Miękkie warzywa wyjmij z piekarnika i wyciągnij liście limonki. Dodaj posiekaną trawę cytrynową.
Krok 6
Połącz upieczone warzywa z sosem pomidorowym Knorr i zmiksuj składniki w blenderze. Podawaj na ciepło lub na zimno do dań głównych, mięs, ryb i warzyw.
Krok 7
Sos pomidorowy Knorr wymieszaj z szklanką wody i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej