
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
4 łyżki
4 łyżki
6 łyżek
4 łyżki
250 gramów
5 łyżek
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, osusz, przypraw solą pieprzem i tymiankiem.
Krok 2
Skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp szczypiorkiem, po czym włóż do lodówki.
Krok 3
Po godzinie ułóż mięso na grillu i piecz około 15 minut.
Krok 4
Do serka dodaj czosnek, jogurt, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Rybę ułóż na półmisku i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej