
Składniki
300 gramów
100 gramów
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
50 gramów
50 gramów
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku wymieszaj ocet z cukrem. Całość lekko podgrzej aż cukier dokładnie się rozpuści. Następnie dodaj musztardę, posiekany czosnek i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Łososia oprósz Przyprawą do mięsa Knorr i upiecz na grillu. Ostudzoną rybę pokrusz. Dodaj pokrojone w pół plastry upieczone ziemniaki, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojone w plastry oliwki, pokrojoną w pół plastry czerwoną cebulę, kapary oraz rukolę.

Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj z dresingiem i przełóż do miseczki.


Dobra rada:
Do przygotowania tej sałatki możesz użyć wędzonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej