Smaczna sałatka z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z bazylią

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

2 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź go.

Krok 2

Drobniutko posiekaj natkę bazylii, miętę, chili i suszone pomidory. Upraż pestki dyni na rozgrzanej patelni. Zielony groszek sparz w wrzątku lub rozmroź go jeśli używasz mrożonego.

Krok 3

W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą, musztardą i trzema łyżkami wody. Do powstałego sosu dodaj wszystkie składniki sałatki i dokładnie wymieszaj, sałatkę przełóż do odpowiedniej miski.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Garść startego parmezanu dodana do sałatki przeniesie ją w inny wymiar. Zdjęcie smacznej sałatki z bazylią zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Mrozek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej