
Składniki
300 gramów
2 puszki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę pietruszki, kapustę pekińską drobno poszatkuj, paprykę pokrój w jak najcieńsze paseczki długości około 3-4 cm, Obierz awokado, wyciśnij sok z cytryny. Na suchej patelni upraż ziarno słonecznika.
Krok 2
Jaja ugotuj na twardo obierz a następnie zetrzyj na tarce, połącz z prażonym ziarnem słonecznika. Awokado rozgnieć widelcem, połącz z sokiem z cytryny, papryką i łyżką majonezu.
Krok 3
Kapustę pomieszaj z połową opakowania czosnkowego, natką pietruszki i połową soku z cytryny. Ściskając kapustę w ręku spraw, żeby zmiękła. Ułóż ją na dnie przeźroczystej miski.
Krok 4
Na kapustę wyciśnij ketchup, lekko rozprowadź go łyżką po wierzchu, na kapuście ułóż odciśniętego z soku tuńczyka.
Krok 5
Wierzch tuńczyka posmaruj majonezem ,ułóż na nim warstwę startych jaj. Na jaja nałóż warstwę pasty z awokado. Wierzch sałatki oprósz resztą przyprawy czosnkowej.

Dobra rada:
Tuńczyka możesz zastąpić wędzoną makrelą. Zdjęcie wspaniałej włoskiej sałatki z tuńczykiem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Anna Jasińska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej