Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

284 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

348 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.

Krok 2

Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.

Krok 3

Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej