
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
500 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na 4 kawałki, a następnie usuń ości.
Krok 2
Skrop sokiem z cytryn i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz pieprzem.
Krok 3
W garnku na parze przygotuj wywar.
Krok 4
Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Wkładkę umieść w garnku i przykryj pokrywką.
Krok 5
Gotuj kilka minut, a następnie odwróć rybę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej