Łosoś w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą, a następnie ułóż w nim łososia i oprósz solą.

Krok 2

Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 225 stopni.

Krok 3

Przygotuj sos: czosnek zmiażdż i wymieszaj ze śmietaną, jogurtem, posiekaną natką pietruszki i serem żółtym.

Krok 4

Łososia przełóż na półmisek i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej