Mus z łososia wędzonego - przepis ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Mus z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzonego łososia posiekaj nożem i przełóż do kielicha miksera.

Krok 2

Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sok z dwóch cytryn oraz sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj na gęsty mus.

Krok 4

Mus łososiowy przełóż do miseczki, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z łososia
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mus z wędzonego łososia Mus z wędzonego łososia

Masz ochotę urozmaicić swoje codzienne śniadania lub kolacje? Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się podana do chrupiącego pieczywa lub jako przystawka, np. do krakersów. Przygotujesz ją w kilkanaście minut, a najlepiej smakuje na drugi dzień – wtedy wszystkie składniki odpowiednio się połączą. Jak zacząć przygotowania? Wędzonego łososia posiekaj i zmiksuj w blenderze. Dodaj nieco kwaśnej śmietany, majonezu, sosu czosnkowego i niewielkiej ilości soku z cytryny. Cytrynę możesz zastąpić limonką, która jest mniej kwaskowata. Smak pasty urozmaicisz, gdy dołączysz do niej odrobinę świeżej pietruszki. Całość miksuj do momentu uzyskania konsystencji gęstego musu i przypraw podstawowymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej wyraziste połączenie, dosyp również szczyptę sproszkowanej papryki chili. Pastę serwuj w osobnej miseczce z plastrem cytryny, posypaną koperkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pasta z wędzonego łososia i pamiętaj o niej, kiedy organizujesz spotkanie w większym gronie. Smacznego!