Mini szaszłyki z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini szaszłyki z ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
259 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

7 łyżek

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę o wymiarach 1,5 centymetra na 1,5 centymetra i wymieszaj z Fixem Knorr oraz ziarnami sezamu.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 1

Krok 2

Rybę obsmaż na patelni.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z wodą i ketchupem. Podawaj rybę z dipem.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini szaszłyki z rybyMini szaszłyki z ryby

Mini szaszłyki z ryby wspaniale sprawdzą się w roli przystawki serwowanej na przyjęciu. Świetnie skomponują się z sosami o różnych smakach, np. z czosnkowym, śmietanowym oraz pikantnym – szczególnie dobrze będzie pasował wariant meksykański. Rybne szaszłyki można także wykorzystać jako alternatywę dla panierowanych filetów i podawać na obiad. Serwuj je z zieloną sałatką i młodymi ziemniakami lub z frytkami i surówką. Do przyrządzenia potrawy potrzebny jest łosoś (możesz go zastąpić filetem z dowolnej ryby o zwartym mięsie), ziarna sezamu oraz chrupiąca panierka, która po usmażeniu zyska złocisty kolor. Pokrój rybę w kostkę i wymieszaj z dodatkami, a następnie smaż na rozgrzanej patelni. W tym czasie przygotuj dip, dokładnie mieszając sos z łagodnym ketchupem. Jeżeli podajesz szaszłyki w formie przekąski na przyjęciu, przygotuj także ciepłe grzanki i ułóż je razem z łososiem na talerzu, a całość udekoruj świeżymi ziołami. Wypróbuj chrupiące mini szaszłyki z ryby – przyrządź je przy najbliższej okazji.