
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.

Krok 2
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.

Krok 3
W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.

Krok 4
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ceviche z łososia
Ceviche jest pochodzącym z Ameryki Południowej daniem przygotowywanym z surowych owoców morza, takich jak: ryby, krewetki czy kalmary. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić ceviche z łososia. Upewnij się, że ryba, którą kupujesz jest świeża, ponieważ nie będzie ona poddawana żadnej obróbce termicznej. Łososia pokrój w drobną kostkę. Pikantny smak dania uzyskasz dzięki dodatkowi posiekanej papryczki chili oraz szalotki. Niezwykle istotny w ceviche jest odpowiednio przyrządzony dressing, który przełamie łagodny smak ryby. Przygotujesz go na bazie soku z limonek i cytryn, połączonego między innymi z paprykowo-ziołową przyprawą do sosów. Do dressingu dodaj także chili, cebulę szalotkę oraz posiekaną świeżą kolendrę. Na koniec do miski z marynatą przełóż łososia i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby poszczególne smaki dobrze się ze sobą połączyły. Gotowe danie podawaj dobrze schłodzone, z dodatkiem świeżego pieczywa lub grzanek z bagietki. Zainspiruj się naszym przepisem na ceviche z łososia.