
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oprósz solą i pieprzem do smaku.

Krok 2
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj kapary, oliwki i całość podlej białym winem. Gotuj, aż wino zupełnie odparuje.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni i zagotuj.

Krok 4
Na sosie ułóż rybę. Patelnię przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 minuty.

Krok 5
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj ją delikatnie z sosem. Rybę przełóż na drugą stronę i gotuj kolejne 3 minuty. Sos można wzbogacić ziołami śródziemnomorskimi, dodając tymianek, szałwię, bazylię i oregano. Gotową rybę podawaj z kawałkiem bułki paryskiej podsmażonej na oliwie i czosnku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w śródziemnomorskim stylu
Masz ochotę na łososia w śródziemnomorskim stylu? Przygotuj go w sosie arrabiata, pikantnym, mocno pomidorowym, z dodatkiem ostrej papryczki. Chociaż łosoś to ryba wód północnych, bardzo dobrze komponuje się z włoskimi czy greckimi smakami. Zacznij od przygotowania sosu. Podsmaż cebulę i czarne oliwki. Wybierz te dobrej jakości, duże i jędrne, jeśli wolisz zielone, również będą odpowiednie. Sprawdzą się też nadziewane papryką albo czosnkiem. Kiedy sos się zagotuje, włóż do niego rybę i duś z obydwu stron pod przykryciem, aż nabierze smaku i zmięknie. Do tego dania doskonale pasują świeże zioła – kiedy łosoś będzie już gotowy, posyp go natką pietruszki, świeżą kolendrą, tymiankiem, oregano lub innymi śródziemnomorskimi ziołami. Podawaj z zieloną sałatą polaną oliwą, świeżą bagietką lub makaronem penne. Łosoś przygotowany w ten sposób dobrze pasuje na świąteczny obiad i stanowi alternatywę dla popularnych pieczonych mięs. Spróbuj przyrządzić go według naszego przepisu i przekonaj się, jaki jest smaczny.