
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z łososia usuwamy ości robiąc 4 wąskie filety, doprawiamy je solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę z oliwy, siekanej pietruszki i sezamu, mieszamy nacieramy łososia i wstawiamy do lodówki.
Krok 2
W czasie gdy marynuje się łosoś gotujemy brokuła podzielonego na różyczki z 1 kostką rosołową z kury i sokiem z cytryny 5 minut. Wyciągamy różyczki łyżką cedzakową i hartujemy w zimnej wodzie.
Krok 3
Marchewkę kroimy w plasterki i wycinamy z nich kwiatki, następnie gotujemy 8 minut w tej samej wodzie co brokuły. Na patelni grillowej smażymy łososia z każdej strony. Brokuły wykładamy wraz z marchewką na talerz, obok kładziemy grillowanego łososia.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej