Łosoś w cieście francuskim z mascarpone - przepis | Przepisy.pl pixel

Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim

Autor: karolcia2306

ratingratingratingratingrating

63

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

403 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie pokroić na kawałki.

Krok 2

Do miski włożyć serek mascarpone, ser feta, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i koperek. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Z ciasta francuskiego odciąć 10 centymetrowy pasek i pociąć radełkiem na wąskie paski - będzie do dekoracji. Na pozostałym cieście rozłożyć z jednej strony połowę łososia, na łososia wyłożyć masę serową i położyć resztę łososia. Zwinąć w roladę. Udekorować paseczkami ciasta.

Krok 4

Piec piekarniku w nagrzanym do 180 stopni ok. 40 - 50 minut.

Krok 5

Podawać z dowolną surówką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej