Łosoś na parze z olejem tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na parze z olejem tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

null

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, ułóż w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 2

Łososia oprósz solą i pieprzem, ułóż na kapuście.

Krok 3

Gotuj na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki.

Krok 4

Przygotuj sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Rybę i kapustę wyłóż na talerze, każdą porcję polej 2 łyżkami sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na parze z olejem tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej