Łosoś z dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z dymką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

8 łyżek

5 łyżek

2 sztuki

null

1 pęczek

5 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od cebulek odkrój szczypior. Rozgrzej 2 czubate łyżki masła i wrzuć cebulki, duś na średnim ogniu, często mieszając, aby zmiękły.

Krok 2

Rozgrzej oliwę i włóż rozmaryn z obranym, przekrojonym na połowy czosnkiem, smaż minutę.

Krok 3

Następnie wyjmij czosnek i rozmaryn i włóż dzwonka łososia, smaż około 4 minut z każdej strony, wyjmij na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 4

Do tłuszczu ze smażenia ryby wlej ocet balsamiczny i bulion Knorr, gotuj minutę.

Krok 5

Następnie dołóż małe kawałki masła, wymieszaj. Sos dopraw solą i pieprzem. Rybę obłóż cebulkami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej