Gnocchi z łososiem - w sosie śmietanowym: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Gnocchi z łososiem - Krok 1

Krok 2

Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Gnocchi z łososiem - Krok 2

Krok 3

Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Gnocchi z łososiem - Krok 3

Krok 4

Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Gnocchi z łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z łososiemGnocchi z łososiem

Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?

Dla kogo?

Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.

Na jaką okazję?

Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.

Czy wiesz, że?

Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.

Dla urozmaicenia:

Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.