
Składniki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z łososia przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2
Podlej łososia białym winem, dodaj Knorr śmietanowo-ziołowy.

Krok 3
Kluski gnocchi gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 4
Podaj łososia polanego sosem z kluskami gnocchi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gnocchi z łososiem
Włoskie smaki wprost zwalają z nóg! I bardzo dobrze, bowiem przy tym daniu na długo nie oderwiesz się od stołu. Delikatne gnocchi w towarzystwie łososia to bez wątpienia duet doskonały. Skusisz się?
Dla kogo?
Wielbiciele potraw rodem ze słonecznej Italii – zgłoście się! Ten przepis jest dla Was idealny.
Na jaką okazję?
Gnocchi z łososiem to propozycja, którą można przygotować zarówno na co dzień, jak i w trakcie wykwintniejszych uroczystości. Z całą pewnością nikt nie będzie rozczarowany.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w tłumaczeniu oznaczają nic innego jak grudy. Być może taką nazwę zawdzięczają wyglądowi budzącemu skojarzenia z bryłkami. Kluski doczekały się też swojej zielonej odsłony, zrobionej ze szpinaku i sera riccotta.
Dla urozmaicenia:
Kluski gnocchi do złudzenia przypominają polskie kopytka. Można je jeść solo, z sosem oraz jako dodatek do mięs.