
Składniki
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w kostkę .

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek. Dodaj cebulę, paprykę i cukinię. Podsmażone warzywa połącz z ryżem i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 3
Z pomidorów zetnij czubek i wydrąż gniazda. Sok przełóż do miseczki – przyda się później.

Krok 4
Farsz umieść w pomidorach. Na wierzch dodaj łyżkę ricotty i przykryj pomidora odciętym plastrem. Pomidory ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5
Fix knorr wymieszaj z 150 ml wody i wydrążonymi kawałkami pomidora. Całość zagotuj.

Krok 6
Przygotowany sos wlej do naczynia i piecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 20 minut.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz również przygotować faszerowaną cebulę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory to świetnie prezentująca się na stole potrawa, która będzie odpowiednia na kolację. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania ryżu długoziarnistego, który stanowi bazę nadzienia. Drobno posiekaj ząbek czosnku i podsmaż go na rozgrzanej oliwie. Po chwili dorzuć na patelnię pokrojoną w kostkę cukinię, cebulę oraz żółtą paprykę. Smażone warzywa połącz z ugotowanym, lekko przestudzonym ryżem, a także szczyptą czarnego pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Kilka dużych pomidorów umyj, z każdego odetnij wierzchnią część i odłóż. Środek wydrąż, a pozostały sok oraz miąższ umieść w miseczce i wymieszaj z błyskawicznym sosem arrabiata w proszku. Tak przygotowane pomidory nadziewaj farszem, nakładaj na wierzch łyżkę serka ricotta i przykrywaj odciętymi wcześniej wierzchami. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, całość zalej sosem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Upieczone pomidory podawaj na ciepło, udekorowane listkami świeżej bazylii. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe – przekonaj się o tym dzięki naszym przepisom.