Cebula faszerowana szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula faszerowana szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

0.5 pęczka

450 mililitrów

50 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.

Krok 2

Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.

Krok 3

Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.

Krok 4

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.

Krok 5

Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.

Krok 6

Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.

Krok 7

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula faszerowana szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej