Polewka piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.

Krok 2

Warzywa wrzuć na rozgrzane masło* i uduś.

Krok 3

Zalej piwem i zmiksuj.

Krok 4

Dodaj śmietanę i mąkę, po czym dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Dolej wino i wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

Zobacz również