
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 -Ziemniaki miele w maszynce elektrycznej na najmniejszych oczkach odsączam wodę 2-Dodaje jedno jajko pieprz troszkę soli
Krok 2
3-Kostkę Knorr ścieram na tarce na najmniejszych oczkach dodaję do startych ziemniaków 4- Na koniec dodaje 3 łyżki mąki 5 - Wszytko należy wymieszać smażymy na oleju małe placuszki
Krok 3
Dip Majonez mieszam z keczupem dodaje sos sałatkowy czosnkowy następnie dokładnie mieszam powstaje pyszny sosik do placków ziemniaczanych
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane
Co można przygotować z ziemniaków i jajek? Rozwiązanie jest łatwe i smaczne – placki ziemniaczane. Występują w wielu wersjach: prostych oraz bardziej wymyślnych – większość gotujących wybiera jednak prostotę. Co najlepsze, składniki na tę potrawę znajdują się w większości domów. Kiedy nie masz ochoty lub czasu na eskapadę do sklepu, od głodu wybawi Cię właśnie o danie. To, co stanowi jego zaletę, to nie tylko smak, ale także (a może przede wszystkim) nieskomplikowany sposób przyrządzania. Wystarczy zetrzeć ziemniaki, odsączyć je z wody, dodać jajko, kilka łyżek mąki, trochę przypraw, usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju i voilà – danie gotowe! Zbędny tłuszcz z gotowych placków odsączysz za pomocą jednorazowych ręczników papierowych. Smakują świetnie jako przekąska ze smakowitym dipem składającym się z majonezu, keczupu i sosu czosnkowego. Taki szybki posiłek sprawdzi się zarówno na obiad, podwieczorek, jak i kolację. Nie zwlekaj zatem i przygotuj go już dziś według tego sprawdzonego przepisu!