Chłodnik wiosenny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik wiosenny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

400 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek i rzodkiewkę zetrzyj na tartce z grubymi oczkami.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ósemki i włóż do talerzyków.

Krok 3

Kefir wymieszaj z warzywami, dopraw i rozlej do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik wiosenny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej