
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
1 litr
300 gramów
2 sztuki
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz botwinę i oczyść korzonki, a następnie posiekaj w drobną kostkę.
Krok 2
Pokrój w kostkę cielęcinę, a ogórki obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Wszystkie składniki zmieszaj z maślanką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Zostaw w lodówce na minimum 2 godziny. Podawaj z przepiórczymi jajkami. Udekoruj siekanym koperkiem.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej