Chłodnik pomidorowy z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.

Krok 3

Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej