Chłodnik z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

null

null

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

6 opakowań

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.

Krok 5

Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej