Buraczkowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowy chłodnik

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

1 litr

1 pęczek

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy około 20 minut.

Krok 2

Całość miksujemy blenderem. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Krok 3

Studzimy (najlepiej wstawić garnek do zlewu wypełnionego zimną wodą), a gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

Krok 4

Rzodkiewkę płuczemy i kroimy w dość grube plasterki. Szczypiorek drobno siekamy i wraz z rzodkiewką dodajemy do zupy. Zabielamy śmietaną i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej