
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
40 gramów
20 gramów
1 szczypta
50 gramów
1.5 litra
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, oddziel mięs od ości i pokrój na kawałki.
Krok 2
Włóż do wywaru i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj chrzan i opłukane rodzynki. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej